Algodlingsbolaget Xoma vill noteras på Spotlight

Göteborgsbolaget Xoma siktar på en börsnotering den 27 september. Handelsplatsen blir Spotlight Stock Market, enligt ett pressmeddelande.
Algodlingsbolaget Xoma vill noteras på Spotlight - xoma
Ett fartyg tillhörande Dutch Seaweed Group som har samarbete med Xoma. Foto: Pressbild

Algodlingbolaget Xoma vill notera sina B-aktier på Spotlight. Följs det planerade schemat äger börsnoteringen rum den 27 september. Teckningsperioden är mellan 2 september och 13 september, enligt pressmeddelandet.

Börsnoteringen skulle stärka bolagets finansiella ställning och möjliggöra expansion av verksamheten både nationellt och internationellt, skriver bolaget.

“Alger har potential att bli en viktig ingrediens i framtidens livsmedel. Alger innehåller många viktiga näringsämnen som proteiner, mineraler och vitaminer och har en god potential att vara en central del av vår kost”, skriver bolaget och fortsätter:

“Den globala algmarknaden omsätter cirka 150 miljarder kronor per år och växer med 11% årligen. Regeringen och EU pekar ut alger som en viktig framtida råvara och beräknar att algindustrin ska växa från 300 000 ton till 8 miljoner ton och kan skapa upp till 115 000 jobb i Europa.”

2022 rapporterade bolaget en omsättning på 0 kronor och ett resultat på minus 1,6 mkr. Bolaget hade då också 2,8 mkr i tillgångar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.