Alelion i tvist om order: ”Kommer innebära negativa konsekvenser”

Batterispecialisten Alelion har hamnat i en tvist med en av sina kunder om en order värd 150 Mkr. Alelion räknar med att detta kommer innebära negativa konsekvenser för bolagets verksamhet", enligt ett pressmeddelande.
Alelion i tvist om order: ”Kommer innebära negativa konsekvenser” - A glass of water with an effervescent tablet on a turquoise background.
Alelion i tvist med en kund om en order värd 150 Mkr.

Kunden i fråga beskrivs som “en befintlig europeisk kund” och som ska ha förklarat för Alelion att man inte vill fullfölja ordern. Det ska sakna rättslig grund enligt legala rådgivare.

“Alelion har vidtagit åtgärder i syfte att hitta en lösning på den uppkomna situationen men hittills utan framgång”, skriver bolaget.

Att kunden inte vill fullfölja ordern väntas få konsekvenser på Alelions verksamhet.

“Alelion räknar med att detta kommer innebära negativa konsekvenser för bolagets verksamhet och likviditet och analyserar för närvarande omfattning och alternativa vägar för att minimera negativa effekter av avtalsbrottet.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.