Ålandsbanken: EQT:s bud på OX2 är snålt

Ålandsbanken sänker sin syn på vindkraftsbolaget OX2 till neutral från positiv efter att EQT genom Otello Bidco lagt ett uppköpsbud.
Ålandsbanken: EQT:s bud på OX2 är snålt - ox2-construction-manager-photo-joakim-lagercrantz-1620×1080
Foto: Joakim Lagercrantz/OX2

I sitt morgonbrev skriver banken att de anser EQT:s bud om 60 kronor per aktie, eller totalt runt 16,4 miljarder kronor, som “snålt”.

“Vi anser att budet är snålt tilltaget och inte reflekterar värdet i den stora och högkvalitativa projektportfölj som OX2 byggt upp under åren”, skriver Ålandsbanken.

“Vår värderingsmodell indikerar ett långsiktigt värde på OX2 som i princip är dubbelt upp mot budkursen”, fortsätter banken.

Ålandsbanken väljer att i nuläget avvakta budet, men noterar att sannolikheten för konkurrerande bud är små eftersom nuvarande storägare Peas Industries ovillkorat accepterat budet.

Igår rusade OX2 40,2 procent på börsen efter att budet blivit offentligt. Under morgonen noteras lättare uppgångar. Aktien handlas just nu till 58,70 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.