Affärsvärlden återigen Sveriges bästa magasin

Affärsvärlden försvarar sin position som Sveriges bästa magasin och landets näst bästa ekonomitidning. Flera individuella prestationer på Afv prisas, även i år med Peter Benson och Daniel Svenson i topp.
Peter Benson och Daniel Svensson
Peter Benson och Daniel Svensson

Under måndagen prisades en rad journalister av Financial Hearings. Bland de 60 av Sveriges ekonomijournalister som rankats delar Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson andra pris som Sveriges bästa ekonomijournalist, på delad plats med Di:s Torbjörn Isacson. Inom kategorin Macro & Strategy förärades Benson första pris, tillsammans med Henrik Mitelman.

Afv:s chef för analysredaktionen, Daniel Svensson, kom på en fjärdeplats i samma kategori. Både Benson och Svensson prisades också i en mängd andra kategorier.

Även Afv-analytikerna Björn RydellDaniel Zetterberg och Otto Klaar lyfts fram för sina insatser.

”Det är kul att många av våra skribenter uppmärksammas i rankingen. Vi märker att läsarna uppskattar vårt material och att Affärsvärlden hela tiden ökar antalet prenumeranter och läsare. Utmärkelserna i FH:s Ranking är ytterligare en bekräftelse på att våra ansträngningar ger resultat”, säger Daniel Svensson.

Affärsvärlden tilldelades även i år priset som Sveriges bästa magasin, medan Dagens industri utses till bästa affärsmedia. Afv försvarade sin andraplats i samma kategori före tidningar som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

”Affärsvärldens främsta uppgift är att våra läsare ska tjäna på bättre analys och beslutsunderlag. Därför är det glädjande att så många kunniga inom finansbranschen uppskattar vad vi gör”, säger Peter Benson.

Financial Hearings startade undersökningen 1997 och har varje år rankat journalister och analytiker inom finanssektorn i Sverige.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.