AC Milans kinesiska köpare visade falskt bankdokument

Fotbollsklubben AC Milan ska säljas till en grupp kinesiska investerare. För att bevisa sin kreditduglighet visade köparna upp ett bankdokument för de nuvarande ägarna. Banken uppger däremot att de aldrig utfärdat intyget.

I augusti enades AC Milans ägare – Silvio Berlusconis Fininvest – att sälja den anrika fotbollsklubben till en grupp kinesiska investerare för 740 miljoner euro, drygt sju miljarder kronor, vilket Affärsvärlden tidigare skrivit om.

I de inledande samtalen parterna emellan visade investerarkollektivet upp ett dokument från Bank of Jiangsu som skulle bevisa gruppens finansiella styrka. Enligt uppgiftslämnaren var dokumentet utskrivet klockan 16.14 den 25 april och visade på en balansräkning som uppgick till drygt 850 miljoner yuan, närmare 1,1 miljarder svenska kronor. Dokumentet hade en stämpel med Bank of Jiangsus namn.

 

LÄS MER: Zlatans Manchester United slår vinstrekordZlatan Ibrahimovics Manchester United må ha förlorat helgens derby mot Manchester City. Men i grenen ekonomi utklassar United både City och resten av Premier League.

 

I ett mejl till Bloomberg skriver banken att något sådant intyg aldrig har utfärdats.

Enligt det kinesiska konsortiet Sino-Europe Sports Investment Management Changxing har man aldrig visat upp något bankdokument men vill inte gå in på detaljer.

“Vi står fast vid vårt åtagande att få affären i hamn”, skriver bolaget till Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.