77% teckningsgrad i Eurobattery Minerals emission – kapitalbehov kvarstår

Eurobattery Minerals företrädesemission tecknades till drygt 77%. Det innebär att bolaget får in 22,6 Mkr före kostnader. Eurobattery är nu beroende av god uppslutning för de teckningsoptioner som ingick i varje unit och som ska lösas in under året.
77% teckningsgrad i Eurobattery Minerals emission – kapitalbehov kvarstår - Eurobattery Minerals
Eurobattery Minerals är aktuellt med både en företrädesemission och en riktad konvertibelemission.

Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals har publicerat preliminärt utfall för sin företrädesemission av units. Teckningsgraden landade på 77,3% varav 71,7% tecknades med stöd av teckningsrätter och 5,6% utan.

Eurobattery tillförs därmed 22,6 Mkr före emissionskostnader, vilka inte anges i pressmeddelandet. I prospektet bedömde bolaget att kostnaderna skulle uppgå till 5,6 Mkr om erbjudandet fulltecknades.

Emissionen hade en bottengaranti upp till 69,7% och några garantiåtaganden kommer därmed inte tas i anspråk.

EN FEMTE FLAGGA

Emissionsguiden hissade tidigare fyra flaggor för emissionen. Eftersom erbjudandet inte blev fulltecknat hissas en femte flagga. Den generella motiveringen för flaggan lyder: En nyemission som inte blir fulltecknad talar för att det är något fel på bolaget eller värderingen.

VD Roberto García-Martínez kommenterar med att han är nöjd med utfallet givet den generella globala ekonomiska situationen. Det här kommer att hjälpa Eurobattery att utveckla sin verksamhet i linje med bolagets planer, enligt García-Martínez.

Eurobattery Minerals emissionslikvid som Afv uppskattar till 17-19 Mkr netto ger visst andrum för bolaget. Men finansieringsbehovet kvarstår och Eurobattery är beroende av att de teckningsoptioner som medföljde i emissionens units tecknas i hög utsträckning. Inlösenperiod för optionerna är i maj respektive oktober 2024.

Emissionsguiden avslutar härmed bevakningen av Eurobatterys företrädesemission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.