Stena Recycling varslar 60 personer – effekt av Northvolt-krisen

Stena Recycling varslar om uppsägningar vid verksamheten i Skellefteå i spåren av Northvoltkrisen.
Stena Recycling varslar 60 personer – effekt av Northvolt-krisen - __w7a6907_v001_glasses_retusch
Stena Recyling är en del av Stena, som är Northvolts 12:e största ägare. Foto: Stena

Totalt berörs ett 60-tal medarbetare.

“Det är mycket tråkigt besked att ge våra medarbetare och vi förstår den oro det skapar. Vi behöver vidta den här försiktighetsåtgärden och samtidigt göra en översyn kring hur de förändringar som vår största kund i Skellefteå informerat om i veckan, kommer att påverka oss. Nu följer vi utvecklingen noga och fokuserar på att hitta lösningar för att framtidssäkra verksamheten i Skellefteå”, säger Tobias Narvinger, VD Stena Recycling, i en kommentar.

Stena Recycling har satsat på att bli ledande på att återvinna just litiumjonbatterier. Företaget har totalt 90 anläggningar runt om i Sverige och cirka 1 900 anställda.

Bolaget har sedan 2021 varit Northvolts partner rörande att återvinna produktionsavfall från den nya fabriken i Skellefteå.

Stena Recylings moderbolag, Stena, är med 2% av kapital Northvolts tolfte största aktieägare enligt ägardatabasen Holdings.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.