Industrin tjänar på Acosenses gehör på rör

Acosenses produkt Acospector analyserar vätskor i realtid genom ljudvågor. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenterar vd Per Hellman bolaget verksamhet.

Enligt Acosense står pappers och massaindustrin för stora utmaningar med att höja effektiviteten och möta miljökraven. Acosense har utvecklat ett komplext instrument som analyserar vätskor med hjälp av ljud där pappers och massaindustrin initialt utgör huvudmarknaden.

Acospector, bolagets produkt, monterar man utanpå rör och kommer sedan att analysera vätskan som flödar igenom röret. Detta gör den genom ljudvågor. Eftersom produkten analyserar utifrån så kan detta göras under full drift och utan att påverka vätskan som flödar igenom.

Produkterna finns idag i liten skala hos de flesta stora pappers och massakoncernerna i Sverige. Kunderna finns också inom vatten/avlopp och inom Kemi. På ett större pappers-/massabruk så finns det ett 30-tal positioner där Acospector skulle kunna användas och bara i Sverige finns ett 50-tal större pappers och massabruk.

Bolagets fokus just nu är mot den svenska marknaden, men med dessa relationer vill bolaget expandera först till Finland och sedan vidare. I Finland finns ungefär lika många pappers och massabruk som i Sverige, vilket gör Finland till en intressant marknad för Acosense. Genom ett avtal med handelshuset Elof Hansson så kommer de också att kunna göra försäljningsinsatser i Asien och Sydamerika.

Bolagets målsättning är att under 2017 installera 30 st nya sensorer för att sedan tredubbla det och installera 90 sensorer under 2019.

Just nu genomför bolaget en nyemission där 12 miljoner kronor ska tas in. Efter emissionen planerar bolaget att noteras på Aktietorget med en planerad första handelsdag den 20:e mars.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.se

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.