Acucort har snabblöslig film för akut allergi

Acucort har tagit fram en snabblöslig film som läggs på tungan för snabbt upptag av läkemedel vid akuta allergiska besvär. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenteras verksamheten av vd Mats Lindfors.

Acucort fokuserar på Dexa ODF, en snabblöslig film som läggs på tungan. Den snabblösliga filmen ska användas för att snabbt och enkelt administrera dexametason, en välkänd variant av kortison, vid akuta allergiska reaktioner.

Vd Mats Lindfors lyfter fram att effekten av Dexa ODF är motsvarande konkurrenternas men att det tas upp snabbare. Den primära fördelarna som bolaget lyfter fram är enkelheten och att den tunna filmen inte går att spotta ut. Just att den inte går att spotta ut kan vara en fördel när man ger den till barn.

Bolaget hoppas kunna ta 10 procent av marknaden som de baserar på 25 miljoner människor som behöver fyra filmer per år. Detta skulle kunna motsvara 150 till 180 miljoner euro i försäljning mot konsument.

Produkten räknar de med att kunna lansera i EU 2019. Just nu gör bolaget en nyemission inför en notering på aktietorget, en emission som förväntas ge bolaget tillräckligt kapital för att driva bolaget i 12-18 månader.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.se

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från AMF
Annons från AMF