SEB spår stor vinsttillväxt i Starbreeze

Starbreeze genomsnittliga intäktstillväxt (CAGR) fram till 2018 spås bli drygt 60 procent, enligt en färsk analys där SEB Equity har tagit upp bevakningen av spelutvecklaren med rekommendationen köp.

Enbart Starbreeze dataspelsdel motiverar dagens värdering, enligt SEB som menar att titlar som The Walking Dead, Raid World War II, Storm, Dead By Daylight och Payday kommer att bidra väsentligt till intäkterna under bankens estimatperiod.

För innevarande år 2016 spås Starbreeze totala intäkter uppgå till 478 miljoner kronor för att de två efterföljande åren landa på 1.399 respektive 1.297 miljoner.

Starbreeze resultat före skatt väntas i år bli -19 miljoner kronor för att 2017 och 2018 uppgå till 461 respektive 319 miljoner.

Prognoserna inkluderar inte i dag okända spelförläggaruppdrag, skriver SEB, men tillägger samtidigt att det inte vore överraskande om Starbreeze fortsätter att teckna attraktiva spelavtal.

”Dessutom tar estimaten inte hänsyn till lanseringen av Crossfire och The Hunt som i bästa fall kan ske före utgången av 2018. I sådant fall kommer nedgången i intäkterna mellan 2017 och 2018 kanske inte bli så stor som det nu ser ut”, skriver SEB.

Avsaknaden av utförlig information kring Starbreeze olika samarbeten inom virtual reality har medfört att SEB bara räknat med ”begränsade framgångar” för dessa projekt.

”Dessa samarbeten ger dock ytterligare tillväxtpotential”, heter det i analysen.

SEB sätter riktkuren till 27 kronor. På tisdagsförmiddagen noteras aktien till 23:70 kronor, en uppgång med nästan 7 procent sedan måndagens stängning.

Graf: utvecklingen för Starbreeze B sedan årsskiftet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco